En dit is dan onze gevaarlijke huistijger Muis. Muis is geboren in mei 2007 en is een zwartwitte HTK poes. Begin juli 2007 is ze als kitten hier komen wonen.

 

Muis was bedoelt als maatje voor onze andere kat Punky, welke een aantal jaren geleden is overleden. Maar Punky dacht daar net iets anders over. Ze gedoogden elkaar, alleen als er bij de vakantie oppas wat te knokken viel, werkten ze samen.

 

Muis is erg aanhankelijk naar Annechien toe en eist haar plekje op, op het voetend bij Ivo op 's nachts. Puur en alleen maar omdat Annechien nogal beweeglijk is in de nacht. Tevens is ze erg gevoelig voor veranderingen in en om het huis heen. Tevens houdt ze niet van harde en onverwachte geluiden. Maar om onweer en vuurwerk geeft ze dan weer geen bal.

 

Muis woont 24 uur per dag binnen. Dit omdat wij vlakbij de snelweg wonen, maar ook omdat wij niet willen dat iemand anders last heeft van onze kat. Wij hebben voor haar gekozen, de buren en hun tuinen niet. Muis krijgt voer van Renske uit de nieuwe lijn, zij was 1 van de testpoezen in 2016. Omdat wij beiden zichtbare veranderingen zagen zijn wij dit blijven geven.

 

Eind september 2017 is Muis geopereerd aan een flinke tumor op haar staart. Hierbij is haar halve staart geamputeerd. Tevens is ze gelijktijdig gesteriliseerd. Hierdoor zijn wij van voeding veranderd, ze werd een beetje rond en vol ;-)

 

Op 13 mei 2020 hebben wij afscheid moeten  nemen van deze lieve poes.

 

Lieve Muis, rust zacht