Honden spelen ook een belangrijke rol in ons leven. Annechien is opgegroeid met honden en Ivo deels. Toen wij wisten dat we gingen samen wonen, wisten wij ook dat er een hond zou gaan komen. Bartje kwam toen toevallig op ons pad en zij was er al voor wij de sleutel van ons huis kregen. Sindsdien hebben wij maar 1 jaar zonder hond doorgebracht ivm drukte en ziekte. 

 

Omdat inzichten in de loop der tijd zijn veranderd, is ook onze roedel veranderd. Van een mix (Stabij x Wetterhoun), zijn we naar ras honden gegaan. Onze 1e, Afke (Wetterhoun), werd helaas niet oud. Waardoor wij uiteindelijk gekozen hebben voor de Toller. Een kleine, vriendelijke retriever die zijn roots in Canada heeft liggen. Ooit waren ze bekend als de Little River Dog. Maar uiteindelijk zijn ze als Nova Scotia Duck Tolling Retriever erkend. Een mond vol en absoluut geen kleine Golden Retriever. Ze zijn baasgericht, gebruiken hun hersentjes soms beter dan goed is voor ze en hebben een stem. Wil je weten wat? Google eens op Tollerscream ;-) . Ok, 1 kleine hint: ze hebben echt plezier!

 

Onze honden eten KVV, gemalen vers vlees, van Dogmeat. Tevens kiezen wij bewust voor een titerbepaling, krijgen ze elke 3 jaar hun rabiësvacinatie en bezoeken wij de dierenarts als dat nodig is. Onze honden worden niet gesteriliseerd als dat medisch niet noodzakelijk is.

 

Met de komst van de Toller is Annechien zich meer gaan verdiepen in hun oorsprong en wordt er jachttraining gevolgd met ze. Dit doen wij via een manier waarbij de nadruk ligt op de positieve bevestiging en niet met negatieve ontkrachting. De Toller is namelijk een gevoelig ras, waarbij het belangrijk is dat er een goede band is tussen de voorjager en de hond. Wij werken zowel met dummies als met (koud) wild.

 

Millie wordt getraind via Haasje Over, wij trainen in de zomer wekelijks in de omgeving van Ede/Kootwijk/Leusden. In de winter is dit om de week. Millie traint in een zeer gemeleerde groep van 1 Ierse Setter, 1 Labrador, 1 Wetterhoun en 3 Heidewachtels.
Lasha wordt getraind via Hondenwijs, in de zomer trainen wij wekelijks in de omgeving van Duiven. In de winter is dit om de week. Lasha traint in een groep met alleen maar Retrievers: 3 Labradors en 1 andere Toller.

 

Hierin stellen wij onze (voormalige) honden voor:

 

Bartje: 2003-2015 *
Afke: 2009-2010 *

Millie: 2016

Lasha: 2019